KUIH ANGGAN

KUIH ANGGAN merupakan sejenis kuih kering yang berbentuk seperti karipap. Cuma saiznya lebih kecil dan ianya tidak digoreng, tetapi dibakar di dalam ketuhar. Saiznya yang kecil menyebabkan ia sesuai untuk dihidang terutamanya di musim perayaan.



Terdapat dua jenis inti kuih anggan, iaitu kelapa kering dan kacang tanah yang ditumbuk. Kebanyakkan tempahan kuih anggan ini dibuat berintikan kelapa kering. Kulitnya tidak terlalu keras dan disapu dengan kuning telur supaya lebih cantik dan menarik.



Ia dijual dengan harga RM1.00 sebanyak 8 biji. Kuih ini tahan lama sehingga sebulan selepas  dibuat. Jadi ini, tidak menjadi masalah bagi yang berminat untuk menempah kuih ini.


Rasanya rangup dan tidak terlalu keras. Jadi ia sesuai dihidangkan dengan semua golongan tetamu.
 Sekiranya berminat, sila membuat tempahan daripada Puan Sitinah.

0 ulasan:

Catat Ulasan